SIKÇA SORULAN SORULAR

Zina nedir; yapana nasıl bir ceza uygulanmalıdır?

Zina, Kuran’da erkek ve kadın arasında evlilik dışı girilen cinsel ilişkiyi ifade etmek için kullanılan bir kelimedir. Zina pek çok ayette kınanmış ve haram edilmiştir. Dört kişi tarafından şahit olunması durumunda 100 celde yani derinin altına işlemeyecek şekilde sopa vurma cezası bulunmaktadır.

Nur Suresi Ayet 2: Zina eden kadınla zina eden erkek… Yüz vuruş vurun herbirinin ciltlerine… Allah’a ve âhiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dini konusunda bunlara acıma duygusu sizi yakalamasın. Müminlerden bir grup da bunların cezalarına tanık olsun.

Cezasının çağımıza uygun olup olmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Kuran’ın hükümleri geneli ve her dönemi bağlayıcı hükümlerdir. Zina olayında dikkat ederseniz dört şahit bulunması gerekmektedir. Yani celde cezası olması bu işin alenen ortalıkta yapılmasını engellemek içindir. Bazı hadislerde geçtiği şekliyle zina edenlerin recm edilmeleri yani taşlanarak öldürülmeleri ise tamamen uydurmadır ve Kuran ayetleri ile çelişen bir durum arz etmektedir. Günümüz toplumunda kendini evlerine kitleyen ve kimsenin görmeyeceği bir ortam oluşturan kişiler bu durum dört kişi tarafından görülmedikçe celde cezasına çarptırılamazlar. Ancak burada dikkat edilmesi gerekli olan husus zinanın pek çok ayete yasaklanmış ve çirkin bir iş olarak ifadelendirilmiş olmasıdır. Yani asıl ceza ahirette hesaba çekildiğinde belirlenecektir. Yüz celdeyi yemek yapılan suçun ortadan kaldırılması için yeterli değildir. Bu sadece bu işin alenen ve ortalık yerde yapılmasını engellemek içindir. Kuran evlilik şartlarına uyan erkek ve kadın arasında nikahlanma yolunu açmış ve bunun ile ilgili olarak açıklamalarda bulunmuştur. Nikah, zinayı ortadan kaldıracak bir durumdur.

 

 

 

Bir cevap yazın