SIKÇA SORULAN SORULAR

Hadis dinin bir kaynağı mıdır?

Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik..

16 Nahl Suresi 89

Hüküm yalnız Allah’ındır. O kendisinden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur. Ama insanların çoğu bilmiyorlar.

12 Yusuf Suresi 40

26Kendi hükmünde hiç kimseyi ortak kılmaz.

27Rabbinin kitabından sana vahyedileni oku. O’nun kelimelerini değiştirecek hiçbir kudret yoktur.

18 Kehf Suresi 26,27

Rabbinin sözü hem doğruluk, hem adalet bakımından tamamlanmıştır. O’nun sözlerini değiştirecek hiçbir kuvvet yoktur.

6 Enam Suresi 115

Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım?

6 Enam Suresi 114

Rabbin asla unutkan değildir.

19 Meryem Suresi 64

Kitap’ ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.

6 Enam Suresi 38

Sen de aralarında, Allah’ ın indirdiğiyle hükmet.

5 Maide Suresi 49

Allah’ın yasaklamadığı bir şeyi Peygamber efendimiz yasaklar mı? Buna hakkı var mıdır? O müslümanların en iyisi ise böyle bir şeye kalkışır mı? Elbette kalkışmaz. Yukarıdaki ayetleri alan ilk kişi olan peygamberimiz nasıl olur da onlara aykırı hareket edip, Kuran dışında hükümler koyar. Allah Kuran’da her şeyi açıkladığını söylemekteyken, Unutkan olmadığını söylemekteyken Peygamber efendimiz çıkıp da Kuran dışında şunlar da haram der mi? Biz buna inanmıyoruz.

Ne yazık ki buna inanan insanlarımız hadislerin nasıl ve ne zaman toplandığını da bilmiyorlar. Hazreti Muhammed’in zamanında hadislerin yakıldığını hadisçileri bizzat itiraf ediyorlar. Ama Peygamberimizin yakmakta bir bildiği vardır demek yerine, o öldükten 200 yıl sonra yalan yanlış şeyleri ona isnat ediyorlar. Ne yazık ki durum budur. İslam aleminin şu anki geriliği de bununla yakından ilgilidir.

 

 

 

Bir cevap yazın