SIKÇA SORULAN SORULAR

Kadınların adet halindeyken namaz, oruç gibi ibadetlerini yerine getirmelerinde ve camiye girmelerinde bir sakınca var mıdır?

Kuran’da açık bir şekilde kadınlar adet halindeyken temizleninceye kadar onlar ile cinsel ilişkiye girmek yasaklanmıştır. Bunun dışında kadınların adet halindeyken namaz kılmaktan oruç tutmaktan camiye girmekten ve Kuran okumaktan uzak tutulmaları Kuran’a uygun değildir. Adet halinde cinsel ilişkiye girmek dışında normal zamandakinden farklı davranmak gereksizdir. Şayet gerekseydi cinsel ilişki yasak edildiği gibi bunlar da yasak edilirdi. Bu yüzden uydurmaların peşine takılarak Allah’ın açık bir şekilde farz kılmış olduğu ibadetlerden uzak kalmak doğru değildir.

Bakara suresi, 222. ayet: Sana âdet halini de sorarlar. De ki: “o, insana rahatsızlık veren bir haldir. Hayızlı oldukları sırada kadınlardan uzak durun ve onlar temizleninceye kadar kendilerine yaklaşmayın. İyice temizlendiklerinde, Allah’ın emrettiği yerden onlara gidin.” Şu bir gerçek ki Allah, çok tövbe edenleri sever, iyice temizlenenleri de sever.

 

 

 

Bir cevap yazın