SIKÇA SORULAN SORULAR

Kuran araştırmaları grubu kimlerden oluşmaktadır ve çalışmaları nelerdir?

İstanbul Kuran Araştırmaları Grubu, Kur’an’ın; Allah’ın insanlığa gönderdiği mesaj olduğunun ispatlanmasını, en iyi şekilde anlaşılmasını, anlatılmasını ve yaşanmasına katkıda bulunmayı hedeflemiş bir gruptur. bunu yaparken Kur’an ile ilgili ortaya atılmaya çalışılan şüphelere cevap vermeyi ve İslam dinine sokulmuş Kur’an’a aykırı uydurmaları tespit etmeyi de vazifeleri kabul etmektedirler. Bu grup ilahiyat, sosyoloji, felsefe ve mühendislik gibi farklı alanlarda çalışan akademisyenler ve entelektüellerden oluşmaktadır. hiçbir cemaat ve dini grupla bir bağlantıları bulunmamakta; mezhep ve grup ayrımı yapmadan tüm müslümanlar arasında barışın, hoşgörünün ve birliğin olmasını arzu etmektedirler. Kitap ve makale çalışmaları, internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla görüşlerini yaymaya çalışmaktadırlar. Tüm bu faaliyetlerde maddi ve manevi bir çıkar elde etmeme en temel prensiplerindendir.

İnternet Siteleri

www.mucizeler.com

www.kurandakidin.com

www.diniyazilar.com

www.kurandakidualar.com

 

Sosyal Medya Adresleri

https://www.facebook.com/kuranarastirmalarigrubu

https://www.facebook.com/diniyazilar

https://twitter.com/#!/KuranArastirma

 

Bir yorum

  • Alihan

    Merhabalar,
    Neredeyse tüm kitaplarınızı okudum ve aynı görüşte olmak çok sevindirici. Harika bir klavuzluk yapıyorsunuz. Ekibinizden de ortak çok yakın dostlarım sayesinde sık sık kitap hediyesi alıyorum.
    Sizlere bir de buradan bir soru yöneltmek istedim.
    Kendimce algıladığım kadarıyla namazın bir tek ölüm tehlikesi durumunda ertelemesine müsade edilmiş ve hatta savaş halindekiler için bile iki grup olarak tedbirli şekilde kılınmasını belirtmiş yüce Rabbimiz.
    Buradan yola çıkarak emin olmamakla beraber kadınların hayız hallerinde de namaz kılmaları gerektiğini düşünmekteyim.Bu konuda hem fikir yahut aksi düşünce ve bilgide iseniz, lütfen bu konuda da beni aydınlarınız. Zira sizlerin klavuzu olan Kuran’ın gösterdiği güzergahtan öte doğru yol söz yok.
    Tüm ekibinizden Allah razı olsun.

Bir cevap yazın